Portalul ofera informatii complete despre casele de amanet din Romania.

Casele de amanet sunt institutii financiare non-bancare ce ofera imprumuturi rapide, pentru perioade scurte de timp, in baza unor garantii reale. Case de amanet - bijuterii aur, argint, pietre pretioase, ceasuri, electronice, telefoane mobile, - bunuri mobile si imobile (autoturisme, apartamente, terenuri). Servicii de maxima incredere persoanelor fizice si juridice care au nevoie de o varianta rapida de creditare!

Argintul scurt istoric

Argintul scurt istoric
Bijuteriile din argint ar trebui sa fie purtate mai ales de catre femei, pentru a le amplifica senzualitatea si feminitatea. Argintul sporeste si amplifica proprietatile benefice ale pietrelor semipretioase.Bijuterii din argint au fost apreciate inca din Antichitate, iar de atunci, acest domeniu s-a dezvoltat, cunoscand o continua schimbare si diferite trenduri.
In primul rand, argintul este asociat cu bogatia si abundenta materiala, fiind folosit la monezi si facand parte din numeroase comori din antichitate.
Numele de argint vine din latinescul argentum care inseamna alb, stralucitor sau deschis. Numele tarii Argentina vine tot de la argint. Se crede ca argintul are proprietati vindecatoare incredibile si poate vindeca o suta de boli, fiind antibacterian, detoxifiant si stimuleaza sistemul imunitar. Se foloseste  si intern sub forma de argint coloidal. S-a observat ca apa care era pastrata in vase de argint tinea mult mai mult decat apa din alt fel de vase. Argintul semnifica puritate si intelepciune. Insa in mod ironic, bijuteriile din argint trebuiesc intretinute si pastrate cu grija pentru ca se oxideaza daca nu sunt pastrate cum trebuie. Acest lucru este tot datorita faptului ca argintul, fiind asociat cu energia feminina, este mai delicat si fragil. Se crede ca argintul se inegreste in contact cu pielea unei persoane bolnave. S-a observat ca si in contact cu mancarea otravita argintul se inegreste si de aceea era folosit foarte des in trecut la fabricarea vaselor si a tacamurilor. In literatura mitologica din vechime se credea ca argintul poate sa protejeze de vampiri si ca, doar cu un glont din argint poti sa omori un varcolac. Este unul dintre cele mai vechi metale pretioase, ce a fost utilizat ca moneda din vremurile stravechi. Astazi este un element important, folosit in tehnica fotografica, electronica, medicina si in fabricarea bijuteriilor din argint.
 

© 2015 Copyright by case-amanet.com