Portalul ofera informatii complete despre casele de amanet din Romania.

Casele de amanet sunt institutii financiare non-bancare ce ofera imprumuturi rapide, pentru perioade scurte de timp, in baza unor garantii reale. Case de amanet - bijuterii aur, argint, pietre pretioase, ceasuri, electronice, telefoane mobile, - bunuri mobile si imobile (autoturisme, apartamente, terenuri). Servicii de maxima incredere persoanelor fizice si juridice care au nevoie de o varianta rapida de creditare!

Principalele caracteristici ale diamantelor

Principalele caracteristici ale diamantelor

Inainte de a cumpara o bijuterie cu diamante este foarte bine sa stiti cateva caracterisitici ale acestora. Astfel, o lectura de mai putin de 15 minute va va transforma intr-un cumparator educat care stie sa aprecieze o bijuterie cu diamante la adevarata sa valoare.

Vom incepe cu cei 4 C. Acestia sunt: greutatea in carate (CARAT), culoarea (COLOR), claritate (CLARITY), taietura (CUT). Sistemul celor patru C a fost stabilit în anii ’50 de Institutul American de Pietre Pretioase (Gemological Institute of America – GIA) si este acceptat ca atare de gemologi si oameni de afaceri.

Taietura (cut) este cea mai importanta dar si cea mai provocatoare calitate. Totusi sa nu confundam taietura diamantului “cut” cu forma acestuia. Cand un expert spune taietura diamantului, se refera la proprietatile lui reflective si la calitatea slefuirii, nu la forma lui. Unghiurile si finisajul diamantului sunt cele care ofera acestuia acea stralucire specifica, ce pare ca vine chiar din centrul lui. In imaginile de mai jos se poate observa diferenta dintre o taietura ideala si una de proasta calitate. Totul sta in proportii, astfel incat lumina care intra sa se reflecte corect si sa ofere o stralucire aparte diamantului. Atunci cand cumperi un diamant exista cateva metode de gradare a calitatii taieturii, dezvoltate pentru a te ajuta:

• Ideal – se regaseste numai la diamantele rotunde si este o taitura foarte rara
• Premium – este asemanatoare cu taietura ideala, insa se regaseste si in alte forme de diamante, mai reduse la pret
• Very Good – lumina se reflecta putin mai deformata decat cea ideala, o astfel de taietura fiind intalnita in cazul diamantelor mai mari
• Good – o astfel de taietura reflecta mare parte din lumina care intra si este optiunea cea mai buna pentru taierea diamantele foarte mari, astfel incat sa nu se piarda nici din volum nici din calitate.

Aproximativ 35% sau chiar mai mult dintre toate diamantele sunt fluorescente la expunerea la raze ultra-violete. Marea majoritate emit o culoare albastra. Acest efect de fluorescenta poate fi benefic pentru o piatra care are o tenta mai galbena, pentru ca fluorescenta albastra va anula o parte din nuanta galbena (albastrul si galbenul sunt culori complementare-impreuna dau alb), facand diamantul sa para mai incolor. Dar un grad prea mare de fluorescenta da un aspect laptos, incetosat pietrei. Pentru diamante de culoare D-H (categoria colorless), florescenta puternica poate avea impact negativ asupra valorii unei pietre cu 3-20%. Pe de alta parte, valoarea diamantelor cu culori mai slabe I-K, poate creste cu pana la 2% in cazul existentei fluorescentei.

© 2015 Copyright by case-amanet.com