Portalul ofera informatii complete despre casele de amanet din Romania.
Casele de amanet sunt institutii financiare non-bancare ce ofera imprumuturi rapide, pentru perioade scurte de timp, in baza unor garantii reale. Case de amanet - bijuterii aur, argint, pietre pretioase, ceasuri, electronice, telefoane mobile, - bunuri mobile si imobile (autoturisme, apartamente, terenuri). Servicii de maxima incredere persoanelor fizice si juridice care au nevoie de o varianta rapida de creditare!
Alchimiștii denumeau „piatră filozofală” substanța cu ajutorul căreia credeau ei că vor putea transforma metalele obișnuite în aur. Această „piatră filozofală” este acum cunoscută sub numele de transmutația elementelor, și a putut fi realizată în reactoarele nucleare.
Visul alchimiștilor s-a realizat, deoarece în zilele noastre se poate trece de la un element la altul prin fenomenul numit „transmutația elementelor”, dar, deocamdată prețul de cost este prea mare, și întrece cu mult valoarea actuală a aurului.
Dorința alchimiștilor de a transforma plumbul în aur a fost împlinită începând cu anul 1968, când profesorul norvegian Arve Kjelberg de la Centrul european de cercetări nucleare (C.E.R.N.) din Geneva a declarat: „Mașina care transformă plumbul în aur există.”
S-au descoperit mai multe metode pentru a transforma plumbul în aur. Una dintre ele ar fi: se ia o bucată de 300 g de plumb și se așează în fața unui „tun” al protosincrotronului (protosincrotronul este primul mare accelerator de particule, denumirea venindu-i de la Proton Sincrotron). Un fascicul de protoni izbește plumbul, transformând câțiva atomi în mercur. Aceștia, fiind radioactivi (radioactivitate – proprietate a unor elemente cu atomii grei (radiu, uraniu etc.) de a emite, prin dezagregare spontană, unele radiații corpusculare și radiații electromagnetice), emit radiații beta, adică positroni. Continuând să emită radiații, atomii de mercur se transformă în aur.
Și alchimiștii încercau să facă aur artificial tot din plumb și mercur, însă pe vremea aceea nu aveau această „piatră filozofală” care se numește protosincrotron.
Tot cu ajutorul mercurului s-a descoperit că bacteriile care cresc la suprafața bazinelor cu apă caldă pot face aur.