Portalul ofera informatii complete despre casele de amanet din Romania.

Casele de amanet sunt institutii financiare non-bancare ce ofera imprumuturi rapide, pentru perioade scurte de timp, in baza unor garantii reale. Case de amanet - bijuterii aur, argint, pietre pretioase, ceasuri, electronice, telefoane mobile, - bunuri mobile si imobile (autoturisme, apartamente, terenuri). Servicii de maxima incredere persoanelor fizice si juridice care au nevoie de o varianta rapida de creditare!

Istoria Amanetului

Istoria Amanetului
  • Le vedeti in diferite parti ale orasului si ati vrea sa stiti mai exact, ce sunt casele de amanet, cum functioneaza aceste institutii de credit si de ce devin din ce in ce mai populare. Pentru a va lamuri, vom arunca o privire in trecutul caselor de amanet.
  •   Casele de amanet dateaza din perioada antica si au fost primele institutii de credit inregistrate. Spre sfarsitul evului mediu „The House of Lombard” din Europa detinea o retea de case de amanet. Sigla „The House of Lombard” era formata din trei bile aurii, acest simbol fiind asociat mult timp cu industria amanetului. Practica amanetarii s-a extins si in America odata cu aparitia colonistilor si, la inceputul secolului trecut, amanetul constituia principala sursa a creditelor de consum.
  •  Odata cu aparitia institutiilor de acordare de credite de larg consum casele de amanet au reprezentat sursa alternativa de creditare, dar acestea continua sa joace un rol vital in acordarea de credite de consum. Oamenii au nevoie sa imprumute mici sume de bani pe care alte institutii nu sunt disponibile sa le ofere, ceea ce a crescut popularitatea caselor de amanet. Ce sanse credeti ca ati avea sa imprumutati 300 lei sau chiar mai putin de la o alta institutie financiara pentru o perioada de pana la 1 luna sau 2 luni? Costul actelor pentru obtinerea creditului ii impiedica sa acorde credite atat de mici. Ca prime institutii financiare, casele de amanet existau in China acum 3000 de ani, in Grecia Timpurie si in Imperiul Roman
  • Amanetarea nu este o noua practica si nici nu vizeaza sau serveste o anume clasa sociala. Se spune ca insusi regele Edward al III-lea al Angliei (secolul XIV) obisnuia sa apeleze la serviciile caselor de amanet.
  •  Calatoria lui Christopher Columbs pentru descoperirea Americii a fost finantata de catre Regina Isabella care a amanetat bijuteriile coroanei. Si exemplele pot continua…
  •   In cursul ultimilor ani, casele de amanet- pawn shops au aparut ca urmare a unei deteriorari a situatiei economice a unor clase sociale. Fiind in imposibilitatea de a gasi surse financiare in scurt timp la institutiile bancare,  atat persoanele fizice cat si intreprinzatorii apeleaza la aceste servicii, prin care au ocazia sa ajunga la un imprumut rapid fara sa se loveasca de birocratia ce domina in sistemul bancar.
  • In prezent, toate clasele sociale apeleaza frecvent la sistemul de creditare al caselor de amanet-pawn shops.Nu numai in Romania, ci peste tot in lume imprumutul cu garantie este un fenomen prezent. „National Pawnbrokers Association‘’ mentioneaza ca in Statele Unite intre anii 1988-1998 au aparut 14000 de case de amanet-pawn shops dintre care 4 retele sunt inscrise la bursa americana din Nasdaq.Industria caselor de amanet – pawn shops a evoluat pentru a se adapta nevoilor in continua schimbare ale populatiei. S-a creat astfel o stransa competitie, fortand intreprinzatorii la o mai buna comunicare cu clientul, totul pentru a raspunde necesitatilor acestuia
  •  Casele de amanet-pawn shops sunt frecventate si pentru articolele care pot fi gasite aici la un pret foarte avantajos. Timpul care a trecut  a confirmat asteptarile, creditul de amanet dovedindu-se  asemanator cu cel bancar, fiind benefic atat privit din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social,  pentru cel care beneficieaza de imprumut  si pentru cel care ofera imprumutul.
  •  Fata de procedura de creditare bancara, are si avantajul ca beneficiati imediat de creditul acordat.

© 2015 Copyright by case-amanet.com